Oli4All helpt met opvoedingsondersteuning
Zie het gezin als een schip. Bij rustig vaarwater is er niets aan de hand, maar als het leven onstuimig weer veroorzaakt kan dit problemen veroorzaken. Met opvoedingsondersteuning help ik jullie de balans weer te vinden. Op volle kracht vooruit!
15490
page-template-default,page,page-id-15490,bridge-core-2.4.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Opvoedingsondersteuning voor ouders, voogden en leerkrachten

Zie het gezin als een schip. In rustig vaarwater kabbelt het ongestoord voort. Maar het leven kan ook onstuimig weer veroorzaken met hoge golven en storm. Het is dan belangrijk dat de bemanning goed samenwerkt. Diepe dalen kunnen het hele gezin uit balans brengen. Met opvoedingsondersteuning helpt Oli4All jullie weer op koers te varen. Op volle kracht vooruit!

Het goed willen doen

Ouders hebben het maar druk. De kinderen naar school, boodschappen doen, koken en dan heb je daarnaast ook nog een baan. Niet gek dat je op een gegeven moment sneller uit je slof schiet, oververmoeid raakt, onzeker wordt, onredelijk bent of ongeduldig reageert op jouw kind. Opvoedingsondersteuning geeft inzicht in jouw patronen. Zo maak je contact met jouw innerlijke kracht, weet je waar je voor staat en komt er een oplossingsrichting in beeld.

Hoe verloopt dit traject

Opvoedingsondersteuning begint met een telefonisch kennismakingsgesprek waarin we jouw hulpvraag bespreken en bekijken of ik jou kan helpen. Daarna stuur ik je een vragenlijst ter voorbereiding op de intake. Tijdens de intake onderzoeken we of er een wederzijdse klik is, bespreken we het traject en gaan we dieper in op de hulpvraag. De coachingssessies die hierop volgen duren 1 tot 1,5 uur per keer.

Systemisch coachen

Coaching bij Oli4All werkt volgens de systemische benadering: we nemen jouw hele omgeving onder de loep en kijken waar je nu bent in relatie tot waar je vandaan komt. Want niemand staat op zichzelf. Je bent altijd nauw verbonden met de ‘systemen’ om je heen: familie, werk, sportverenigingen en noem maar op. Elk van deze systemen heeft een eigen dynamiek en leert ons patronen die functioneel kunnen zijn, maar ons ook kunnen belemmeren.

Hoogsensitiviteit als kracht

Ik ben hoogsensitief en begeleid ouders, opvoeders en leerkrachten met het omgaan met hoogsensitiviteit van zichzelf en van anderen. Dat kan in een workshop  of in individuele begeleiding.

Patronen blootleggen

Sommige patronen ontstonden al in een ver verleden. Bijvoorbeeld toen jij als kind altijd voor je moeder zorgde, omdat zij ziek was. Daar ben je goed in, ook als volwassene. Iedereen kan bij jou terecht. familie, collega’s, de buurvrouw. Nee zeggen doe je niet tegen een ander. Je zei immers ook nooit nee tegen jouw moeder. Het resultaat is dat je op een gegeven moment op bent. Ik help je met het blootleggen van deze onbewuste patronen.

Op volle kracht vooruit met gezinstherapie

Tijdens gezinstherapie ontdekken jullie waar de kink in de kabel zit en herstellen jullie de balans. De sessies geven ouders en begeleiders inzicht in hun patronen en de dynamiek met een ander.