Systemisch coachen van Oli4All biedt inzicht
15395
page-template-default,page,page-id-15395,bridge-core-2.4.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Systemisch coachen is een uitstekende manier om verborgen patronen bloot te leggen.

Leer jezelf en jouw kind kennen met systemisch coachen

Schakel Oli4All in voor systemisch coachen of kindertherapie. In mijn visie is een systeem een geheel met losse delen die allemaal met elkaar in verbinding staan. Zo ook een gezin en ieder lid van het gezin in relatie tot elkaar. Als er een element van het systeem verstoord is, zorgt dit voor problemen en onrust. Ik kijk daarom naar de hele leefomgeving, van klas tot sportclub. Door struikelblokken bloot te leggen, ontstaan nieuwe inzichten en oplossingen.

Wat is de roze olifant in jouw familie?

Iedere familie heeft een roze olifant. Een groot geheim waar niet over wordt gepraat, bijvoorbeeld het verbroken contact met een oom. Kinderen voelen dit soort dingen haarfijn aan en hebben hier last van. Je hebt zelf vast ook weleens meegemaakt dat je een kamer binnenkomt en voelt dat er zojuist een confrontatie heeft plaatsgevonden. Hoewel er niet over gepraat wordt, weet je dat er iets is gebeurd. Zo is het voor kinderen ook.

Focus op hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit is een terugkerend thema in het werk van Oli4All. Het is een kwaliteit waar soms lastig mee om te gaan is. Kinderen met hoogsensitiviteit krijgen vaak onterecht de stempel ADHD. Doordat zij constant overprikkeld zijn, kunnen ze last krijgen van allerlei problemen. Het ene kind trekt zich helemaal terug, het andere kind wordt agressief. Oli4All helpt de omgeving op de juiste wijze in te richten zodat er rust en balans ontstaat.

De olifant: kracht, loyaliteit en verbondenheid

De olifant verbeeldt waar Oli4All voor staat. Dit gevoelige dier zal ondanks zijn enorme formaat nooit per ongeluk ergens op gaan staan. En als er eentje kwetsbaar is, komt de rest van de groep voor hem op. Vanaf kilometers afstand voelen zij het als er iets aan de hand is. Zo werkt het ook in een systeem. Alles hangt met elkaar samen. Als een familielid wordt verstoten, doet dat iets met de dynamiek.

Diverse bijscholingen, workshops en opleidingen zorgen dat ik goed op de hoogte blijf van alle ontwikkelingen in mijn vakgebied. Om de kwaliteit van mijn dienstverlening hoog te houden ben ik daarnaast lid van een beroepsvereniging en spar ik regelmatig met collega’s in intervisiegroepen waar systemisch werken centraal staat.

Hanneke van Bergen van der Grijp

Ik werkte 25 jaar in het onderwijs en merkte als leerkracht een gat tussen kind, gezin en de reguliere zorg. Ik wilde bezorgde ouders graag doorverwijzen, zonder ze meteen in een medische mallemolen te storten. Daarom startte ik Oli4All: een laagdrempelige manier om in gesprek te gaan met een professional die jou inzicht geeft en oplossingen aandraagt waar het hele gezin bij gebaat is.