Systemisch coachen van Oli4All biedt inzicht
15395
page-template-default,page,page-id-15395,bridge-core-2.4.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
Systemisch coachen is een uitstekende manier om verborgen patronen bloot te leggen.

Leer jezelf en jouw kind kennen met systemisch coachen

Schakel Oli4All in voor systemisch coachen of kindertherapie. In mijn visie is een systeem een geheel met losse delen die allemaal met elkaar in verbinding staan. Zo ook een gezin en ieder lid van het gezin in relatie tot elkaar. Als er een element van het systeem verstoord is, zorgt dit voor problemen en onrust. Ik kijk daarom naar de hele leefomgeving, van klas tot sportclub. Door struikelblokken bloot te leggen, ontstaan nieuwe inzichten en oplossingen.

Wat is de roze olifant in jouw familie?

Iedere familie heeft een roze olifant. Een groot geheim waar niet over wordt gepraat, bijvoorbeeld het verbroken contact met een oom. Kinderen voelen dit soort dingen haarfijn aan en hebben hier last van. Je hebt zelf vast ook weleens meegemaakt dat je een kamer binnenkomt en voelt dat er zojuist een confrontatie heeft plaatsgevonden. Hoewel er niet over gepraat wordt, weet je dat er iets is gebeurd. Zo is het voor kinderen ook.

Hanneke 

Ik werkte 25 jaar in het onderwijs en merkte als leerkracht een gat tussen kind, gezin en de reguliere zorg. Ik wilde bezorgde ouders graag doorverwijzen, zonder ze meteen in een medische mallemolen te storten. Daarom startte ik Oli4All: een laagdrempelige manier om in gesprek te gaan met een professional die jou inzicht geeft en oplossingen aandraagt waar het hele gezin bij gebaat is.

De olifant: kracht, loyaliteit en verbondenheid

De olifant verbeeldt waar Oli4All voor staat. Dit gevoelige dier zal ondanks zijn enorme formaat nooit per ongeluk ergens op gaan staan. En als er eentje kwetsbaar is, komt de rest van de groep voor hem op. Vanaf kilometers afstand voelen zij het als er iets aan de hand is. Zo werkt het ook in een systeem. Alles hangt met elkaar samen. Als een familielid wordt verstoten, doet dat iets met de dynamiek.

Diverse bijscholingen, workshops en opleidingen zorgen dat ik goed op de hoogte blijf van alle ontwikkelingen in mijn vakgebied. Om de kwaliteit van mijn dienstverlening hoog te houden ben ik daarnaast lid van een beroepsvereniging en spar ik regelmatig met collega’s in intervisiegroepen waar systemisch werken centraal staat. Kijk op mijn LinkedIn pagina als je meer wil weten over welke opleidingen ik heb gedaan.

In de rustige en vertrouwde omgeving van mijn praktijk begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen op hun reis naar herstel en harmonie. Het is een waar genoegen om een rol te spelen in het bevorderen van gezonde relaties en het bieden van de nodige ondersteuning bij verschillende levensuitdagingen.

Ik voel me dankbaar dat ik vanuit mijn rol als kindertherapeut en systemisch coach weer terug kon keren naar de schoolomgeving.  Als coach en trainer, kan ik mijn ervaring inzetten om een positief verschil te maken voor de kinderen die op mijn pad komen.

Het is een voorrecht om bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van zowel leerlingen als volwassenen in het onderwijs.