Oli4All helpt je omgaan met storend gedrag in de klas
Op school, de kinderdagopvang of kinderclubs ontstaan soms spanningen met kinderen of ouders. Oli4All helpt onderwijzers en begeleiders omgaan met storend gedrag in de klas of andere organisaties en leert ze grip krijgen op de situatie. Bekijk wat de coaching voor jou kan doen.
omgaan met storend gedrag in de klas
15499
page-template-default,page,page-id-15499,bridge-core-2.4.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Omgaan met storend gedrag in de klas is niet altijd even makkelijk. Een coachingsessie helpt je vooruit.

Omgaan met storend gedrag in de klas of andere organisaties

Op school, de buitenschoolse opvang en andere verenigingen ontstaan soms spanningen met kinderen of ouders. Het zorgt er soms voor dat leerkrachten of begeleiders de grip op een kind of groep verliezen. Oli4All helpt hen daarom om te gaan met storend gedrag in de klas of te anticiperen op soms zelfs agressief gedrag van (over)bezorgde ouders. Ontdek wat de coaching voor jou of jouw organisatie kan betekenen.

De systemische benadering

Net als families bestaan organisaties uit onderlinge relaties met elk hun eigen dynamiek. Als een relatie verstoord is, heeft dat invloed op het hele systeem. Dat kan leiden tot demotivatie, gebrek aan verbonden- of betrokkenheid, besluiteloosheid en ziekteverzuim. Je kunt je voorstellen dat dit enorme invloed heeft op de ontwikkeling van een kind en je werk. De juiste begeleiding helpt bij het herstellen van de balans.

Training op individueel of groepsniveau

Oli4All begeleidt docenten en begeleiders vanuit een hulpvraag die betrekking heeft op het individuele kind of een hele groep. Dit kan in de vorm van een een groepstraining of ondersteunend coachingstraject voor de docent of begeleider.

Problemen aanpakken

Een docent die alsmaar negatieve beoordelingen krijgt en niet snapt waarom of een sociaal werker die vastloopt in zijn contact met kinderen: de coachingssessies van Oli4All kunnen elke organisatie die met kinderen werkt verder helpen. Niet alleen als het contact met kinderen stroef verloopt, maar ook als je bijvoorbeeld last hebt van bepaald gedrag van collega’s.

Individuele begeleiding

Het klinkt misschien raar, maar als je als leerkracht niet kan omgaan met storend gedrag in de klas ligt de oorzaak van het probleem vaak bij jezelf. Bijvoorbeeld omdat jij alleen het gedrag ziet en niet naar het kind en de onderliggende oorzaken kijkt. Oli4All coacht je daarom om bepaalde gedragingen te herkennen en meer te focussen op het kind zelf.

Sterker in je schoenen staan

Ouders worden steeds mondiger en vechten als een leeuw voor hun kind.  Ik kom zelf uit het onderwijs en weet hoe het is als er ineens bezorgde ouders tegenover je staan. Het is voor professionals dan soms lastig om zich in te leven in de ouders en voor de belangen van het kind te staan. Oli4All helpt je daarom steviger in je schoenen te staan, zodat je elke situatie de baas bent.

Coaching voor onderwijzers en begeleiders

Leer omgaan met storend gedrag in de klas of sta steviger in je schoenen tegenover dominante ouders. Oli4All coacht onderwijzers, opvoeders en begeleiders om elke situatie de baas te zijn.