Kindertherapie van Oli4All maakt jouw kind weer blij
Kinderen geven allerlei signalen af wanneer ze niet lekker in hun vel zitten. Soms zijn deze tekens moeilijk te interpreteren. Oli4All geeft jouw kind de juiste begeleiding en ondersteuning en biedt ouders en begeleiders nieuwe inzichten en handvatten. Laat je informeren.
kindertherapie
15453
page-template-default,page,page-id-15453,bridge-core-2.4.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Kindertherapie gericht op het hele gezin

Kinderen geven allerlei signalen af als ze niet lekker in hun vel zitten. Denk aan onverwachte huilbuien, woedeaanvallen of angst om alleen te slapen. Ze ervaren gevoelens, maar weten niet waarom ze boos zijn. Kindertherapie bij Oli4All helpt kinderen in hun kracht te komen, zodat zij lastige situaties met zelfvertrouwen aangaan. Daarnaast biedt het ouders en begeleiders nieuwe inzichten om het kind de juiste begeleiding en ondersteuning te geven.

Oli4All helpt kinderen die…

 • niet lekker in hun vel zitten
 • met tegenzin naar school gaan
 • concentratieproblemen hebben
 • constant erg druk zijn
 • last hebben van faalangst
 • geen goed zelfbeeld hebben
 • onzeker zijn en weinig zelfvertrouwen hebben
 • vaak verdrietig zijn
 • gepest worden of zelf pesten
 • angstig zijn
 • zich onbegrepen voelen
 • hoogsensitief of hooggevoelig zijn

De belevingswereld van een kind

Kinderen vinden het moeilijk om te vertellen wat hen dwarszit. Misschien was iemand gemeen op het schoolplein, was de juf vervolgens streng en lukte daarna die moeilijke som niet. Bij structureel probleemgedrag spelen ervaringen uit het verleden vaak een rol, zoals een overlijden of een scheiding. Door kindertherapie krijgen ouders, opvoeders en leerkrachten nieuwe inzichten voor betere ondersteuning van het kind. Daarnaast geef ik kinderen handvatten om hun gevoelens te uiten en contact te maken met de innerlijke kracht.

De drie fasen van kindertherapie

 1. Intake: de situatie in kaart brengen en bespreken welke begeleiding bij jouw kind past.
 2. Sessies: praktische en creatieve sessies waarin kinderen handvatten krijgen om zich te uiten.
 3. Follow-upgesprek: een afrondend gesprek waarin ouders advies krijgen.

Alles al geprobeerd

Vaak is alles al geprobeerd: een bedlampje tegen de angst, een beloningssysteem voor goed gedrag of gewoon veel praten over wat er aan de hand is. Voor een kind is dit meestal niet genoeg. Het kan niet goed praten over zijn gevoelens, maar beleeft emoties vooral. Oli4All maakt daarom gebruik van creatieve werkvormen om expressie te geven. Ik kijk naar de hele leefwereld van het kind en ga uit van het zelfhelend vermogen.

Coaching voor ouders

De problemen van een kind staan nooit op zichzelf. Soms laten kinderen bijvoorbeeld symptomen zien die eigenlijk bij de ouders horen.. Oli4All werkt volgens een systemische benadering en betrekt de hele omgeving bij de kindertherapie. Er kan behoefte zijn aan begeleiding van de ouders. Ook daarvoor bied ik coachingstrajecten aan.

Een creatieve benadering

Tijdens de sessies bewegen, boetseren en tekenen we. Net waar jouw kind behoefte aan heeft. Daarnaast doen we rollenspellen en tussendoor praten we. Deze creatieve benadering helpt kinderen om zich te uiten op een manier die bij hun leeftijd past. Ik geef geen oordeel, maar stimuleer het kind om emoties van zichzelf en anderen te ervaren en toe te staan. Het is nooit goed om gevoelens weg te stoppen.

Kindertherapie helpt jouw kind in zijn kracht te komen

Ik zet mijn onderwijservaring in om jouw kind te helpen beter in zijn vel te zitten. Laagdrempelig en effectief.