Rots en water: een sociale vaardigheidstraining en meer
In de Rots en Water training leer ik jouw kind om emoties te controleren en weerbaarder te worden. Dit doen ik in tien lessen door middel van fysieke oefeningen en spelletjes, want als kinderen stevig in hun schoenen staan, voelen ze zich van binnen ook sterk. Lees meer over deze training.
rots en water
15690
page-template-default,page,page-id-15690,bridge-core-2.4.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
Deze sociale vaardigheidstraining helpt je letterlijk en figuurlijk sterker in de schoenen te staan.

Rots en Water: de training die je weerbaar maakt

Rots en Water leert jouw kind letterlijk en figuurlijk steviger in zijn schoenen staan. In deze training gaan kinderen vooral met hun lichaam aan de slag. Door middel van oefeningen en spelletjes leren ze zichzelf op de juiste wijze te verdedigen en ontdekken ze wat er gebeurt als grenzen onduidelijk zijn. Hiermee verbeteren we zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en communicatieve en sociale vaardigheden.

Grenzen aangeven

Bij boosheid is het voor een kind een optie om te schreeuwen of meteen iemand te slaan, maar dat maakt de situatie alleen erger. Jouw kind mag daarna bijvoorbeeld niet meer mee voetballen, staat de rest van de wedstrijd aan de zijlijn en de omgeving begrijpt zijn emoties nog steeds niet. Ik leer kinderen hoe ze controle houden over hun emoties, zodat zij zich beter kunnen uiten en zich gehoord voelen.

Het programma

Rots en Water is een bewezen effectieve anti-pestmethode. De training bestaat uit tien lessen plus introductiebijeenkomst voor de ouders en is bedoeld voor kinderen tot en met de brugklas.

Sterk staan

Rots en Water kenmerkt zich door zijn fysieke karakter. Ik leer kinderen met behulp van verschillende lichamelijke oefeningen sociale vaardigheden. Tachtig procent van communicatie is namelijk lichaamstaal. Iemand met gebogen schouders en hoofd komt al snel angstig over. Als je vast op de grond staat en door je buik ademt, zie je er sterk uit voor de buitenwereld. Je oogt ontspannen en zelfverzekerd. Daardoor voel je je van binnen uiteindelijk ook sterk.

Controleer emoties met Rots en Water

Kinderen die gepest worden of moeite hebben met het bedwingen van impulsen hebben baat bij een sociale vaardigheidstraining. Oli4All leert hen bij zichzelf te blijven en zonder angst hun eigen keuzes te maken.

Controleer emoties met Rots en Water

Kinderen die gepest worden of moeite hebben met het bedwingen van impulsen hebben baat bij een sociale vaardigheidstraining. Oli4All leert hen bij zichzelf te blijven en zonder angst hun eigen keuzes te maken.